SİNOP / TÜRKELİ - Akçabük İlkokulu

Mrt

Orman Haftası dolayısıyla okulumuzda çeşitli eğitim etkinlikleri yapıldı. Konu anlatımı, sunular, görsel destek çalışmaları, sanat etkinlikleri vb. derken ağaç ve orman sevgisini yeşertmeye gayret ettik. Türkeli Orman İşletme Müdürlüğü personellerinin yaptığı sunum ve ağaç dikme etkinlkleri için teşekkür ederiz.

Öğretmen Veli Görüşme Saatleri

2023 2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

ÖĞRETMEN VELİ GÖRÜŞME SAATLERİ

Bakanlığımızın aldığı karara istinaden Velilerimizin ders saatleri içersinde okul içinde , okul koridorlarında ve sınıflarda bulunmasının uygun olmadığı  Öğretmenlerimizin , velilerle randevu takvimi içerisinde görüşme alanlarında görüşme randevu takvimine göre olması gerekmektedir. Bu saatler dışında acil durum olmadığı müddetçe okula veli girişi olmayacaktır.  Anasınıfı öğrencilerimizin velileri giriş çıkış saatlerinde öğrencilerine eşlik edebilirler.

AKÇABÜK İLKOKULU

Okul Öncesi Öğretmeni

CUMA

Şbt

OKkulumuz 2023 2024 eğitim öğretim yılı 2.dönem veli toplantısı yapıldı. Yoğun katılım için velilerimize teşekkür ederiz.

6 ŞUBAT ETKİNLİKLERİ

Ock

Okulumuzun 1-A ve 1-B sınıfları artık okuyor. Öğrencilerimiz ailelerininde katılımıyla güzel bir eğlenceyle okumaya geçmenin mutluluğunu yaşadılar. Öğrencilerimizin okumaya geçmesinde emeği geçen öğretmen ve velilerimize teşekkür ediyoruz.

Ara

Öğrencilerimize finansal farkındalığı kazandırmak ve bütçelerini kendileri yönetebilmeleri amacıyla 2-A Sınıfımız bünyesinde kumbara yapma etkinliği düzenlendi. Yapılan kumbaraların uygulanabilmesi teşvik edildi. Konserve ve salça kutularından oluşan kumbaralarımız bütçeyi yönetmenin yanında geri dönüşümün önemi için de güzel örnekler oldu.

Ara

Okulumuz ana sınıfı ve 1/B Sınıfının beraber düzenlediği yoğurt mayalama etkinliğinde öğrencilerimiz adım adım yoğurtun oluşma sürecini uygulayarak öğrendiler. Öğrenciler yoğurtlarını yerken yoğurdun Tükler için milli yiyecek olduğunu ve Türk yemek kültüründe önemli bir yeri olduğu anlatıldı. Yoğurdun sağlığımız için faydalarından bahsedildi. Gelişim için önemi üzerinde duruldu.

Ara

12-18 Aralık Yerli Malı Haftası etkinlikleri kapsamında okulumuzda Yerli Malı Haftası kutlandı.Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası etkinlikleri kapsamında öğrencilerimiz, evlerinden getirdikleri birbirinden güzel yiyecekleri arkadaşları ile paylaşmanın mutluluğunu yaşadılar. Beslenmenin, tutumlu olmanın, paylaşmanın, Türk mallarını kullanmanın önemini öğretmenlerinin rehberliğinde yaptıkları etkinliklerle öğrenen öğrenciler, yapılan etkinliklerle aralarındaki kardeşlik, birlik ve beraberlik bağlarını güçlendirdiler.

Kas

Cumhuriyetimizin 100.yılı coşkulu bir şekilde kutlandı. Programda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ekm

4 EKİM HAYVANLARI KORUMA GÜNÜNDE HAYVANLARA ŞEFKATLI DAVRANMANIN ÖNEMİNE, ONLARIN BİZLERE EMANET OLDUĞUNU ÖĞRENCİLERİMİZE BENİMSETMEK İÇİN KERMES ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ. KERMES ETKİNLİĞİMİZDE ELDE EDİLEN GELİRLE MAMA ALARAK ÖĞRENCİLERİMİZLE BİRLİKTE SOKAK HAYVANLARINI BESLEDİK.  BU ETKİNLİĞİ HAZIRLAYAN ÖĞRETMEN ARKADAŞLARIMIZA VE KATILIM GÖSTEREREK DESTEK OLANLARA TEŞEKKÜR EDERİZ. ONLAR BİZE EMANET.

May

Okulumuz okul öncesi sınıfı öğrencileri ve velileri anneler günü programı gerçekleştirdi. Yapılan programda anneler, çocuklarıyla birlikte etkinlikler yaptılar. Yapılan etkinliklerde çocuklarımız ve anneleri oldukça eğlendi. Program vasıtasıyla tüm annelerimizin anneler gününü kutlar, programımızın hazırlanmasında emeği geçen öğretmen, öğrenci ve velileimize teşekkür ederiz.

Mrt

Okul öncesi sınıfının bütün eğitim hayatının temel taşı olduğuna inancımızla; sınıfımızı oyuncak, sınıf içi malzeme, boya ve tabela olmak üzere baştan aşağı yeniledik. Sınıfımızın yenilenmesinde emeği geçen Okul Öncesi Öğretmenimiz Bengisu GÜRER ve Sınıf Öğretmenimiz Ecem ÇAMUR'a,okul aile birliği başkanımız Uğur ÖZTÜRK'e teşekkür ederiz. Öğrenci ve öğretmenimize hayırlı olsun.

Mrt

18 Mart  Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 108. Yıl Dönümü Programı düzenlendi.Programda emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Okulumuzda açılan halk oyunları ve satranç kurslarına öğrencilerimiz yoğun ilgi göstemektedir. Dersler dışında kalan zamanlarını etkili değerlendirebilme ve öğrencilerimizin belirli bir alanda sosyal aktiviteye yönelmesi açısından oldukça yararlı olan programlarımız, çocuklarımızın eğlenerek öğrenebilecekleri alanlar oluşturuyor.

Ock

Enerji verimliliği kulübü  tüm sınıflarda enerji veimliliği konusunda sunum yaptı. Öğrenciler bilgilendirildi.